Amarengo

Articles and news

Back-upbestanden van catalogi verwijderen

ik heb de laatste tijd met een paar mensen gesproken over het verwijderen van back-upbestanden van catalogi. Als u back-up en optimaliseren van uw catalogus elke keer dat u Lightroom sluit dan, na verloop van tijd, zult u eindigen met een heleboel overtollige catalogus back-ups.

elk van deze back-ups zal schijfruimte verbruiken, dus de vraag wordt-wat zit er in deze back-ups? Wat hebben ze voor nut? En kunnen ze veilig worden verwijderd?

Maak een back-up van uw catalogus

wanneer u Lightroom instelt om een back-up te maken van de catalogus, dan maakt het alleen een back-up van de catalogus en niet van uw afbeeldingen, of uw previews, of de sidecar xmp-bestanden voor uw raw-bestanden, of uw voorinstellingen. Terwijl het hebben van een catalogus back-up is ongetwijfeld een nuttig ding, het is onvolledig, dus je moet een systeem back-up systeem op zijn plaats om een back-up wat Lightroom niet doet.

omdat Lightroom ‘ s back – up slechts een catalogusback-up is, doen sommige mensen geen back-up op deze manier en vertrouwen in plaats daarvan op hun reguliere systeemback-up om alles te back-uppen-inclusief catalogus. Ik geef er de voorkeur aan om Lightroom op zijn minst een reguliere catalogus back-up te laten maken, maar dat is mijn persoonlijke voorkeur.

welke back-ups moeten worden bewaard?

omdat de back-upbestanden van de catalogus allemaal in verschillende mappen zijn opgeslagen op datum, zullen ze in de loop van de tijd worden opgebouwd en het is niet nodig om ze allemaal te behouden.

Delete_lightroom_catalog_backup_1.jpg

je kunt selectief zijn over welke je houdt – je moet op zijn minst de meest recente back-ups behouden, want als je catalogus corrupt is, wil je in staat zijn om te herstellen met behulp van deze. Als de meest recente back-up problemen heeft, dan zou je achteruit gaan totdat je er een krijgt die niet corrupt is.

Delete_lightroom_catalog_backup_2.jpg

dus, als Ik gebruik Lightroom elke dag, Ik zou houden van de back-ups van deze week en dan een van vorige week en een van vorige maand en verder dat ik kon vrij veilig voelen over het verwijderen van de anderen.

een reservekopie van de catalogus verwijderen
om een reservekopie te verwijderen, zoekt u de reservekopiemap en identificeert u de te verwijderen reservekopiemappen.

u vindt uw catalogusback-ups, als u de standaardlocatie niet hebt gewijzigd, in een map met de naam back-ups in uw Lightroom catalog-map.

als u de locatie hebt gewijzigd, kunt u de geselecteerde locatie vinden wanneer u de volgende keer wordt gevraagd om een back – up te maken van Lightroom-de locatie wordt gerapporteerd in het dialoogvenster waarin u wordt gevraagd een back-up te maken. Ook hier kunt u desgewenst die locatie wijzigen.

Delete_lightroom_catalog_backup_3.jpg

een probleem met de back-ups van Lightroom catalog is dat de locatie zich standaard bevindt in de map die de Lightroom catalog bevat. Dus, als de schijf met de catalogus beschadigd raakt, kun je ook je catalogus back-ups verliezen. U kunt de voorkeur geven aan een back-up naar een andere schijf om te beschermen tegen deze kans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.