Amarengo

Articles and news

Sletning af Katalogbackupfiler

jeg har talt med et par mennesker for nylig om at slette katalogbackupfiler. Hvis du sikkerhedskopierer og optimerer dit katalog, hver gang du lukker Lightroom, vil du med tiden ende med en masse overskydende katalogbackups.

hver af disse sikkerhedskopier vil forbruge diskplads, så spørgsmålet bliver-hvad er der i disse sikkerhedskopier? Hvilken brug er de? Og kan de slettes sikkert?

sikkerhedskopier dit katalog

når du indstiller Lightroom til at lave en sikkerhedskopi af kataloget, hvad det gør er at lave en sikkerhedskopi af bare kataloget og ikke dine billeder, eller dine forhåndsvisninger, eller sidevognens filer til dine rå filer eller dine forudindstillinger. Selvom det uden tvivl er en nyttig ting at have en katalogbackup, er den ufuldstændig, så du bliver nødt til at have et systembackup-system på plads for at sikkerhedskopiere, hvad Lightroom ikke gør.

faktisk, fordi Lightrooms sikkerhedskopi kun er en katalogbackup, gør nogle mennesker ikke en sikkerhedskopi på denne måde og stoler i stedet på deres regelmæssige systembackup for at tage sig af sikkerhedskopiering af alt – katalog inkluderet. Jeg foretrækker i det mindste at have Lightroom til at lave en regelmæssig katalogbackup, men det er min personlige præference.

hvilke sikkerhedskopier skal du beholde?

fordi kataloget backup-filer er alle gemt i forskellige mapper efter dato, de vil opbygge over tid og holde dem alle er ikke en nødvendighed.

Delete_lightroom_catalog_backup_1.jpg

du kan være selektiv med hensyn til, hvilke du opbevarer – du skal i det mindste beholde de seneste sikkerhedskopier, fordi hvis dit katalog er korrupt, vil du være i stand til at gendanne ved hjælp af disse. Hvis den seneste sikkerhedskopi har problemer, vil du gå baglæns, indtil du får en, der ikke er korrupt.

Delete_lightroom_catalog_backup_2.jpg

så hvis jeg bruger Lightroom hver dag, ville jeg beholde sikkerhedskopierne fra denne uge og derefter en fra sidste uge og en fra sidste måned og derefter kunne jeg føle mig ret sikker på at slette de andre.

Slet en katalogbackup
hvis du vil slette en sikkerhedskopi, skal du finde sikkerhedskopimappen og identificere de sikkerhedskopimapper, der skal slettes, og gå videre og slette dem.

du finder dine katalogbackups, hvis du ikke ændrede standardplaceringen for dem, i en mappe kaldet sikkerhedskopier inde i din Lightroom-katalogmappe.

hvis du ændrede dens placering, kan du finde den placering, du valgte, når du næste gang bliver bedt om at tage backup af Lightroom – placeringen rapporteres i dialogboksen, der beder dig om at tage backup. Også her kan du ændre denne placering, hvis det ønskes.

Delete_lightroom_catalog_backup_3.jpg

et problem med backups af Lightroom-kataloget er, at placeringen som standard er inde i den mappe, der indeholder Lightroom-kataloget. Så hvis disken, der indeholder kataloget, bliver korrupt, kan du også miste dine Katalogbackups. Du foretrækker måske at sikkerhedskopiere til en anden disk for at beskytte mod denne sandsynlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.