Amarengo

Articles and news

Mazání záložních souborů katalogu

v poslední době jsem mluvil s několika lidmi o mazání záložních souborů katalogu. Pokud zálohujete a optimalizujete svůj katalog pokaždé, když zavřete Lightroom, v průběhu času skončíte se spoustou nadbytečných záloh katalogu.

každá z těchto záloh spotřebuje místo na disku, takže se stává otázka-co je v těchto zálohách? K čemu jsou? A mohou být bezpečně odstraněny?

Zálohujte svůj katalog

když nastavíte Lightroom, aby vytvořil zálohu katalogu, co dělá, je vytvořit zálohu pouze katalogu a ne vašich obrázků, náhledů nebo souborů XMP sidecar pro soubory raw nebo Předvolby. Zatímco zálohování katalogu je nepochybně užitečná věc, je neúplné, takže budete muset mít systém zálohování systému na místě zálohovat, co Lightroom není.

ve skutečnosti, protože zálohování Lightroom je pouze zálohování katalogu, někteří lidé nedělají zálohu tímto způsobem a místo toho se spoléhají na své pravidelné zálohování systému, aby se postarali o zálohování všeho-včetně katalogu. Dávám přednost tomu, aby Lightroom provedl pravidelnou zálohu katalogu, ale to je moje osobní preference.

které zálohy zachovat?

protože záložní soubory katalogu jsou uloženy v různých složkách podle data, které se budou časem vytvářet a jejich udržování není nutností.

Delete_lightroom_catalog_backup_1.jpg

můžete si vybrat, které z nich si ponecháte – měli byste alespoň zachovat nejnovější zálohy, protože pokud je váš katalog poškozen, budete je chtít obnovit. Pokud má nejnovější záloha problémy, postupovali byste zpět, dokud nezískáte ten, který není poškozen.

Delete_lightroom_catalog_backup_2.jpg

takže, pokud používám Lightroom každý den, zachoval bych zálohy z tohoto týdne a pak jeden z minulého týdne a jeden z minulého měsíce a dále, že bych se mohl cítit docela bezpečně při mazání ostatních.

odstranit zálohu katalogu
Chcete-li odstranit zálohu, vyhledejte složku zálohování a identifikujte záložní složky, které chcete odstranit, a pokračujte a odstraňte je.

zálohy katalogu, pokud jste pro ně nezměnili výchozí umístění, najdete ve složce nazvané zálohy ve složce katalogu Lightroom.

pokud jste změnili jeho umístění, můžete najít místo, které jste vybrali, když budete vyzváni k zálohování Lightroom-umístění je hlášeno v dialogovém okně s výzvou k zálohování. I zde můžete toto umístění v případě potřeby změnit.

Delete_lightroom_catalog_backup_3.jpg

jedním z problémů se zálohami katalogu Lightroom je to, že umístění je ve výchozím nastavení uvnitř složky, která obsahuje katalog Lightroom. Pokud se tedy disk obsahující katalog poškodí, můžete také ztratit zálohy katalogu. Chcete-li chránit před touto pravděpodobností, můžete raději zálohovat na jiný disk.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.